sâmbătă, 19 iulie 2014

Liniștea

Cuvintele reprezintă doar o transpunere a sentimentelor. Și cuvintele nu sunt vitale. Liniștea , pe de altă parte , este. Vorbirea ajută și completează comunicarea prin semne,gesturi și priviri ; dar poate lipsi căci atunci când există o legătură ,un pod între cele două persoane implicate în comunicare, cuvintele nu ar trebui să mai însemne nimic. 
Legăturile interumane sunt susținute de străluciri de ochi, zâmbete furate, gesturi involuntare. Iar o legătură este cu adevărat echilibrată și platonică atunci când cei doi se pot înțelege fără cuvinte iar liniștea dintre ei nu conține niciun element supărător.
Liniștea nu este ceva care poate fi inclus în rutină. De fapt, acest antonim al vorbirii este mereu diferit. Fiecare moment de tăcere înseamnă altceva; poate fi o bucurie prea mare, recunoștință, calmitate, control, supărare, panică, descurajare, uimire , chiar și dezamăgire. O dragoste autentică nu se măsoară în cuvinte, ci în tăcerea pe care o accepți și chiar o preferi atunci când ești lângă motivul pentru care te ridici din pat în fiecare dimineață . 
Învață să prețuiești liniștea lafel de mult cât prețuiești persoana cu care o împarți, căci ea poate fi unul dintre lucrurile pentru care persoana din brațele tale tânjește. Tăcerea , chiar dacă pare greu de închipuit , este ceva prețios pentru cei cu suflete devorate de lumea în care trăiesc. Unii plâng și suspină după tăcere toată viața lor , iar atunci când în final o găsesc, încep să iubească. 
Liniștea, atâta timp cât este confortabilă pentru amândoi, afirmă autenticitatea unei iubiri și calmează chiar și cele mai rebele caractere. 

Diana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu