duminică, 16 noiembrie 2014

Oamenii

„Oamenii nu intră la întâmplare în viețile noastre,noi îi chemăm.” Noi ne alegem ce fel de persoane să găsim,pe stradă,sau într-o cafenea,pe o bancă sau în locul nostru special. Noi ne formăm singuri câte un zid construit din persoane de diferite tipuri, din figuri aparținând unor clase sociale diferite. Avem câte o cunoștință pe care o corelăm cu fiecare sentiment în parte; o persoană blândă pentru afecțiune, un ironic incurabil pentru amuzament, un bogătaș pentru finețe, un romantic pentru dragoste, un paranoic pentru dramă, un prieten pentru viață.

Societatea din zilele noastre se bazează pe fraternitate, pe reciprocitate, dacă analizăm din punct de vedere teoretic. Dar, practic vorbind, societatea este susținută de oameni de toate felurile,de toate culorile,de ambele sexe, de oameni diferiți în felul lor,care nu cred în reciprocitate,ci în afaceri bine puse la punct care să aibă beneficii comune. Nu, nu vorbesc despre interese; ci,pur și simplu analizez piața.

Un pesimist convins găsește ,de cele mai multe ori, un sprijin emoțional într-un optimist de-o viață. Astfel, cel din urmă are parte de realitate din partea pesimistului și a gândirii sale, iar pesimistul are ocazia de a gusta puțin din dreptul lui la fericire. E o afacere bine plănuită,nu-i așa? Și în dragoste căutăm o persoană opusă nouă,să ne completeze,să pună semnele de punctuație în propoziția vieții noastre pentru a-i da un alt înțeles, pentru a ne asigura încă un punct de vedere, pentru a ne ajuta să ne lărgim orizonturile.

Avem nevoie de oameni, cu toții avem nevoie de alții în jurul nostru. Fie pentru a ne ridica la Cer, fie pentru a ne atenua căderea. Căutăm ființe diferite, pentru că propria noastră persoană nu ne ajunge, nu ne satisface psihic și nici fizic, dacă urmăm procesul logic al analogiei. Chiar dacă majoritatea nu ne dorim alte prezențe în jurul nostru, subconștientul realizează că avem nevoie de ele,

„Oamenii nu intră la întâmplare în viețile noastre,noi îi chemăm.” Și fiecare om are rolul său în dezvoltarea noastră personală. 

Diana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu